дом Култура Цигуларят Ангел Станков с юбилеен концерт на шуменска сцена

Цигуларят Ангел Станков с юбилеен концерт на шуменска сцена

0
ДЯЛ

Празничен концерт по случай своя юбилей ще изнесе видният български цигулар проф. Ангел Станков в Шумен, на 10-ти май, четвъртък от 19:05 часа в зала „Проф. Венета Вичева“.
Под диригентството на Станислав Ушев на сцената ще прозвучат великолепни шедьоври от полския композитор Хенрик Виенявски – Концертен полонез в ре мажор, Легенда, Брилянтен полонез в ла мажор и Концерт за цигулка и оркестър № 2. В програмата са включени още обичаните мелодии на „Чардаш“ от Монти и „Любовен поздрав“ от Елгар.
Ангел Станков е един от най-известните и разностранни български музиканти. Като солист, камерен изпълнител, концертмайстор на Софийската филхармония, примариус на квартет „София”, диригент и педагог участва активно в концертния живот у нас и представя българската музикална култура по всички краища на света.
Музицирал е в най-престижните зали с музиканти от ранга на Мануг Парикян, Ифра Ниман, Минчо Минчев, Юри Башмет, Улрих Айхенацер, членове на „ Артис” – квартет, Jess – трио, Василий Лобанов, Божидар Ноев, Жени Захариева и много други.
Заедно с Йосиф Радионов, с когото повече от 40 години свири в цигулково дуо, е носител на Гранд-при на I Международен конкурс и феста за камерна музика Осака ’93, както и на редица други престижни награди.
Освен, че е първия българин носител на Ордена на Британската империя, Ангел Станков е носител на редица международни и български отличия, между които „100 години Бела Барток”, „Золотая муза” – за изпълнение на руска музика, три пъти получава най-престижната музикална награда на СМТБ „Кристална лира”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС любов към околната среда: Студенти гостуваха на екоекспертите от РИОСВ
Следваща статияДесетки адреси в Шумен без ток и със смущения в електрозахранването