дом Общество Цената на водата влиза за разглеждане в Общинския съвет

Цената на водата влиза за разглеждане в Общинския съвет

0
ДЯЛ

С четири гласа „за“ и два „въздържал се“ приеха точката против повишаването на цената на водата в Шумен да влезе за разглеждане на сесията на местния парламент. Това стана днес на заседание на Правната комисия. Против гласуваха Веселин Пенчев от БСП и проф.Добрин Добрев от ГЕРБ. Аргументът и на двамата бе, че не са запознати с документа.
Припомняме, че миналата седмица общинските съветници от групата „За Шумен“ се обявиха против поредното повишение на цената на водата от сегашните 3.30лв. на 3.40лв. Поискаха и отмяна на решението, с което през 2017 година местният парламент прие бизнес плана на ВиК. Тогава те настояваха и за оставката на областния управител Стефан Желев, защото „като председател на Асоциацията по ВиК не осъществявал контрол върху инвестициите на местното водно дружество“.
Сред аргументите им бе, че за четири години заложените в бизнес плана амортизации са за 19 млн.лева. Това прави приблизително по около 5 млн.лв. годишно. За 2017 година от местното ВиК обаче са отчели едва 100 хил.лв. амортизации.
Съветниците припомниха, че единствено бизнес планът на ВиК-Шумен е връщан от КЕВР три пъти за доработване и редакция.
Зам.-кметът Боян Тодоров и областният управител проф.Стефан Желев присъстват днес на общественото обсъждане в КЕВР за цената на водата в 27 области. Двамата категорично са заявили, че са против повишаването.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия19 състезатели в битка за приза „Спортист на годината“
Следваща статияКвартал „Мътница” засия празнично благодарение на дарители

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here