дом Култура Цвета Караянчева откри изложба от творби на шуменски ученици в парламента

Цвета Караянчева откри изложба от творби на шуменски ученици в парламента

0
ДЯЛ

Откриха изложба с картини на талантливи млади художници от Шумен в Народното събрание. Експозицията е подредена в Северното фоайе на парламента. Маслените картини са дело на ученици от 8 до 12 клас на СУ „Сава Доброплодни“. Всичките 34 творби в изложбата са отличени в конкурса „Моят град“.
Младите шуменски таланти гостуват в Народното събрание по покана на председателя му Цвета Караянчева, която днес откри изложбата. На събитието присъстваха депутатите Димитър Александров и д-р Румен Генов.

Изложбата на възпитаниците на СУ „Сава Доброплодни“ представя емблематични за Шумен сгради. Експозицията е посветена на 11 май – Деня на Шумен.
Интересен факт е, че на едно от платната е изобразена сградата на Районното управление на МВР в Шумен. Някога тя е била Общински дом. Проектирана е от архитект Пантелей Цветков. Северното крило на парламента е строено допълнително в периода 1928-1930 година по проект отново на Пантелей Цветков. Днес след почти 100 години двете сгради на архитекта се „срещат“ символично.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЯсни са номерата в бюлетината за евроизборите
Следваща статияОбщина Шумен предупреждава пчеларите за предстоящо пръскане с препарати за растителна защита

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here