дом Политика Цветанов: До края на годината в Шумен ще бъдат открити над 1...

Цветанов: До края на годината в Шумен ще бъдат открити над 1 100 работни места

0
ДЯЛ

По време на своята обиколка в Шуменска област председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна със симпатизанти и членове на политическата сила в град Шумен, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.
Домакин на срещата бе кметът на общината и областен координатор на ГЕРБ Любомир Христов. Сред присъстващите бяха и народните представители от ГЕРБ-Шумен д-р Румен Генов и Димитър Александров, областният управител проф. Стефан Желев.
„Когато преди две години Любомир Христов стана кмет на община Шумен, той завари една изпразнена общинска хазна с дефицит от над 35 милиона лева. Това, което виждам днес, е един бързо развиващ се град, където се изграждат нови индустриални предприятия и вече има глад за работна ръка. До края на годината ще бъдат открити над 1 100 работни места, което определя Шумен като своебразно икономическо чудо в региона“, заяви Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че видимо се променя и обликът на града, като една от най-големите инвестиции в спортна инфраструктура е изграждането на зала „Арена-Шумен“.
„Това са едни прекрасни придобивки за жителите на града, което едва ли щеше да бъде възможно, ако ГЕРБ нямаше мнозинство в парламента и не беше сформиран настоящият кабинет начело с Бойко Борисов. Шумен е красноречив пример за това какви резултати могат да бъдат постигнати, чрез упоритата работа на кмета и неговия екип с подкрепата на правителството и ПГ на ГЕРБ“, изтъкна Цветанов.
В речта си той наблегна върху основния приоритет на правителството – образованието, в което държавата ще инвестира всяка година със 330 млн.лв. повече от досега.
Цветан Цветанов каза още, че със стартирането на политическия сезон е подета изключително добра инициатива, в която старите велики столици ще получат по-добър и специален статут. „Трябва да покажем на света, че имаме богато културно-историческо наследство. Надявам се добрата ни идея да бъде подкрепена и от останалите парламентарни групи“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ. Той посочи, че законопроектът ще бъде внесен в парламента до 10 дни и до края на годината или началото на следващата се очаква бъде приет на второ четене. Цветан Цветанов изрази надеждата си, че след приемането на Закона, с политиката, която прави днес правителството и с постигнатата стабилност, правителството ще може да се ангажира с целеви средства за решаване на проблемите на инфраструктурата, а и за разкриване на нови дадености от богатото културно наследство на страната.
Снимка: Пресцентърът на ГЕРБ
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМалки и големи запретнаха ръкави в акция „Да изчистим Мътница за ден”
Следваща статияИзбраха доц. д-р Екатерина Люцканова за зам.-ректор на Шуменския университет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here