дом Общество Хората от улица „Люботрън“ очакват благоустрояване

Хората от улица „Люботрън“ очакват благоустрояване

0
ДЯЛ

От години живеещите на улица „Люботрън“ очакват благоустрояване на района. Преди години от ВиК разкопали улицата и положили тръби за канализацията. Така и не възстановили настилката.
Поради липсата на нормален път камионите за смет избягват зоната и там няма контейнери за битови отпадъци. Единственият е в средата на района и хората трябва да изминат 500 метра, за да изхвърлят боклука си. „Преди време камионът, който събира казаните за смет се обърна тук. След това спряха да идват. Аз плащам 200 лева такса смет“, жалва се Румяна Симеонова, живееща на улица „Люботрън“. Жената разказа, че линейките също отказват да влизат в района, а спирали в края на улица „Ильо войвода“. Така преди време хората пренесли на ръце до линейката починал техен съсед.

„Сами почистваме снега през зимата. Тук само мечтаем за снегорин“, споделя Симеонова и показва стръмно дере, което официално се води улица.

Някои от живеещите на „Люботрън“ компенсирали липсата на асфалт като покрили трасето с бетон. Част от улицата е с бетонови блокове, които вече са изпочупени и разкривени, някои са пропаднали.
Иначе районът на улица „Люботрън“ е живописно място, с кокетни къщи и красиви дворове, сгушени кротко в подножието на Шуменското плато.

Кметът на Шумен Любомир Христов каза за 24shumen.com, че е запознат със ситуацията в района на улица „Люботрън“ и в момента се уточнява собствеността на терените там. „Започва проектиране за благоустрояване на района“, уточни Христов и обеща на този етап да се реши проблема с контейнерите за битови отпадъци.
Кметът обясни, че има и други места в града, които трябва да се благоустроят. „От 25-30 години в кварталите „Боян Българанов“ и „Дивдядово“ има улици, които не са асфалтирани. В „Боян Българанов“ се натъкнахме на улица, която не съществува в устройствения план на града, но е асфалтирана, защото някой от предишните управляващи на града са обещали преди избори на хората. После са нахвърляли асфалта без проект, без план“, разказа Любомир Христов и уточни, че се подготвят работни проекти за асфалтиране на улици в „Дивдядово“ и „Боян Българанов“.
„В крайна сметка за всичко са нужни пари. Да знам, че често го повтарям, но да не забравяме, че върнахме 30 000 000 лева дългове завещани ни от предишния кметски екип. Тези пари можехме да похарчим за благоустрояване на Шумен“, припомни Любомир Христов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНезрящ журналист събра хилядолетната история на Смядово в книга
Следваща статияКрадец остави село Лозево без вода

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here