дом Криминале Хлапета решиха да стават шофьори, потрошиха 5 автомобила (снимки)

Хлапета решиха да стават шофьори, потрошиха 5 автомобила (снимки)

0
ДЯЛ
dav

Трима малолетни са установени след като унищожили и повредили последователно стъкло на лек автомобил „БМВ“ с шуменска регистрация, десен фар и броня на товарен автомобил „Ивеко“ Дейли, калници и брони на лек автомобил „Деу“ Нубира, задна броня на лек автомобил „Фолксваген“ Голф, задна дясна врата и калник на лек автомобил „Ауди“ А6. Автомобилите били собственост на двама мъже, собственици на автокъщи, които се намират на обща площадка на бул.“Ришки проход“ в Шумен. Всичко започнало в неделния ден, когато малолетните момчета решили да посетят една от автокъщите, да намерят автомобил за „да се научат да шофират“. Първо видели паркирано „БМВ“. Опитали да влязат в автомобила да го карат. Счупили му стъклото, търсили ключ за да го подкарат. След като не намерили, се прехвърлили на други автомобили. Успели да подкарат товарен автомобил „Ивеко“, с него удaрили паркираните около него автомобили. Прехвърлили се на „Форд“ Транзит, но краткият им курс на шофиране приключил с затъване в калта. След като закъсали, се върнали в автокъщата и подкарали други два микробуса. За щастие закъсалия в калта бус им попречил да излязат от автокъщата. След като не успели решили да се приберат по домовете си и да се върнат на следващия ден, за да си продължат „обучението по шофиране“.
Сутринта на 9 юли около 9.30 часа един от собствениците на автокъщата, забелязал три момчета, които правили опит да се качат в един от автомобилите. Подал сигнал в полицията. На място бил установен единият, 10-годишен. Малко по-късно са установени и съучастниците му- още едно момче на 10 години и 7-годишният му брат. Разпитани са.
На място бил извършен оглед. Образувано е досъдебно производство.
Работата по документиране на престъплението продължава под надзор на прокурор от РП – Шумен.
Снимки:24shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗакопчаха опасни джебчийки, обирали пенсионери
Следваща статияПрокуратурата иска нова присъда за измамник, преправил чек за 5 милиона евро

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here