дом Култура Фотоизложба: Индия през обектива на Тихомир Тричков

Фотоизложба: Индия през обектива на Тихомир Тричков

0
ДЯЛ

Магично пътешествие в един така далечен, различен и същевременно близък с естественото си очарование свят, предлага фотоизложбата на Тихомир Тричков „Истории от Индия”. Тя е петата поред, с която фотографът представя в родния Шумен своите пътешествия и срещи по света. В четиридесет цветни фотографии изложбата уловя уханието и екзотичната пъстрота на Индия – шафраново жълто, портокалово оранжево, неискрящо бяло, омекотено розово, плътно зелено и разбира се, всички нюанси от небесното до непрозирното мастилено синьо. Извън това, което грабва с първия поглед, фотосите всъщност разказват приказка за Индия – за онова не непременно лесно, но успокоено, омиротворено, помъдряло ежедневие, познаващо свободата да си естествен и благодарността да си част от живота.
Фотоизложбата „Истории от Индия” може да бъде разгледана в Изложбена зала на библиотеката до края на месец октомври.
Тихомир Тричков е роден в Шумен, но от години живее и работи в САЩ. Завършва курс по фотография в Калифорнийския университет, член е на Националното географско дружество на САЩ и вече има своите признания в областта на голямата си страст – фотографията. Снимка, направена в училище в Момбаса, Кения, му осигурява място на финала в ежегодния фотоконкурс на списание „Смитсониън”. Негова фотография от Перу е избрана за един от фаворитите на туристическия National Geographic.
Предходните фотоизложби, с които авторът гостува в родния си град, бяха посветени на Кения, Перу, Непал, Еквадор, Исландия и Рила и Куба.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ събота: Ограничение на движението в Ришки проход, колите ще се пропускат през 15 минути
Следваща статияОбщината търси надзорен строител за реконструкцията на Дома за стари хора „Д-р Стефан Смядовски“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here