дом Общество Фирми и учреждения ще подготвят планове за противодействие на тероризма

Фирми и учреждения ще подготвят планове за противодействие на тероризма

0
ДЯЛ

До края на януари 2018 година всички фирми, учреждения, учебни заведения и големи търговски вериги на територията на Шуменска област трябва да изготвят планове за противодействие на тероризма. На базата на тези планове ще бъде изготвен и областният план. При липса на планове следват санкции. Това решение беше взето на работна среща при областния управител проф. Стефан Желев. Срещата бе организирана в изпълнение на изискванията на Закона за противодействие на тероризма и Националният план за противодействие на тероризма. Участваха представители на местни структури на министерства и ведомства, учебни заведения и големи търговски вериги.
От дискусията стана ясно, че много от фирмите запознават служителите си как трябва да реагират при сигнал за терористична заплаха. Редовно се провеждат симулативни тренировки. Паниката в такива случаи е лош съветник, беше изразеното мнение на повече от участниците в срещата. Според представителя на голяма търговска верига в Шумен, задължително всяка структура трябва да има налична уредба, с която служителите да бъдат уведомявани при евентуална терористична заплаха и да няма хаос. Грешка е, в ако всеки се затвори в стаята си като реакция. Главен инспектор Стоян Абрашев от ОД на МВР обаче посочи случаи, когато заради липса на средства не били изпълнени предписания за безопасност в центрове за Спешна медицинска помощ. „Повечето от тези изисквания не са изпълнени поради липса на финанси. Така, че аз не зная как всички тези ведомства ще изпълнят тези мерки“, заяви той.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДеца от училището в Царев брод ще получат стипендии за отличен успех по биология
Следваща статияИздирват козел, избягал от новите си стопани

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here