дом Общество Финансова санкция за силна музика в „Естейт“ падна в съда

Финансова санкция за силна музика в „Естейт“ падна в съда

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Районният съд в Шумен отмени наложената санкция от 200 лв. от инспектори на общината на нощно заведение за шумно озвучаване. Издаденото наказателно постановление е за нарушаване на Наредба 1.
Решението на съда не е окончателно и подлежи на касационно обжалване пред Административния съд.
На 26 януари т.г. полицаи посетили по сигнал кафе-клуб „Естейт“ в централната градска част. Управителят на заведението бил предупреден да не смущава със силна музика спокойствието на гражданите, които живеят в близост до клуба.
Служителите на реда посочили в протокол, че когато отишли на проверката, музиката не била силна. Все пак бил издаден акт за административно нарушение, а констатациите – изпратени до Общината.
В хода на съдебното следствие стана ясно, че действително е нарушен обществения ред без да е посочена конкретна причина.
Съдът е изследвал отстояването на заведението от съседните сгради. Но не е направен извод, че музиката е притеснявала живущите.
Според магистратите силата на шума е била субективно усещане на проверяващите служители. Това е мотивирало съдебния състав да отмени наказателното постановление от Общината.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСтудът се завръща: Жълт код за валежи от дъжд и сняг в Шуменска област
Следваща статияОбщина Никола Козлево продава ниви и трайни насаждения на търг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here