дом Общество Учител в Шумен „погледна“ с намигване на извънредното положение

Учител в Шумен „погледна“ с намигване на извънредното положение

0
ДЯЛ

Ангел Ангелов е учител по информационни технологии в СУ „Сава Доброплодни“. Многобройни са отличията му от национални и международни конкурси по информатика.
Днес педагогът проведе първият си час по компютърно моделиране с 4 клас. В дистанционния час присъствали всички 15 деца. Необичайната ситуация предложила и забавни моменти. „Имаше ученици по пижами, пиещи чай. Един от учениците се включи, но като видя как изглежда стаята му през камерата, прекрати излъчването и се появи, след като беше подредил. Предадох нов урок, дадох домашно“, разказа Ангелов. Той уточни, че самата работа с платформата не е трудна, но дистанционното преподаване изисква съвсем друга подготовка за часовете от страна на преподавателите.

„Търся непопулярни решения за справяне със ситуацията, защото българските платформи най-вероятно няма да издържат натоварването. Проблеми има и с най-използваните, защото в момента през тях се преподава дистанционно и в други страни в Европа. Предполагам, че до ден-два недостатъците ще бъдат отстранени и ще се преподава безпроблемно“, обясни Ангелов и добави, че днес му предстоят часове и с 10-и клас, които трябва да имат упражнение и да решават задачи.
В дните на изпитание шуменският учител намери сили в себе си да погледне на критичната ситуация с хумор и намигване. В профила си във Фейсбук той публикува обръщение към своите възпитаници и приятели:
Готов съм! Ще преподавам на живо!
1. Направил съм си прическа.
2. Подредил съм хола (книгите са по височина и цвят, оправил съм картината на стената … мен не ме дразнеше, ама ме дразни жената, като ми напомня през шест месеца да я оправя).
3. Забърсах листата на фикуса, че на светлината от камерата си личеше къде съм си писал името по тях.
4. Котката е натирена отсега в коридора, за да не ме питат децата:
– защо е синя;
– защо е на плитки;
– защо има буквата А на челото, като капитан Америка …
5. Може да съм по пижама, ама ризата ще е отгоре … дрескодът е важен.
6. Говорих със съседите:
– тоя, дето прави ремонт … ще кърти по време на междучасията;
– тоя, дето псува, като гледа повторенията на мачовете, първо каза: „Нека знаят децата“ и се наложи да го убеждавам. Обеща да се цензурира, ама … аз нищо не обещавам.
7. Обещал съм след забраната на жената да й купя обувки, нещо за лятото, да отидем на море и още някакви неща само и само да не влиза по време на час и да ме пита „Ти що не си изхвърлил пак боклука“?

От вчера до момента публикацията на педагога от Шумен има 5 500 харесвания, 1 500 споделяния и 292 коментара.
Снимки: Ангел Ангелов
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтменят сесията на Общинския съвет в Шумен, насрочена за 26 март
Следваща статияПолицията с препоръки срещу кражби и измами по време на извънредното положение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here