дом Общество Учителка пребивала деца, размина се с пробация, порицание и глоба

Учителка пребивала деца, размина се с пробация, порицание и глоба

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Районният съд в Шумен одобри постигнато споразумение между прокуратурата и старши учител Р.С.Х. която системно пребивала пет малолетни дечица в Помощно училище „Васил Друмев”.
Наказателното производство срещу учителката е прекратено с решение на съда. За извършените издевателства в училището тя ще заплати символичните 209.49 лв. – разноски по досъдебното производство.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Магистратите са приели, че обвиняемата е малтретирала децата в продължение на един месец – за периода 1.03. 2017 – 31.03.2017. „Възпитанието“, според съдебните документи, включва удари по главата, скубане и дърпане на косата и ушите. Други драстични мерки, с които е „възпитавала“ децата са удари с пръчка по тялото и ритници.
Според съда извършеното деяние не представлява тежко престъпление по чл.187 от НК. Но в действията на учителката е установена вина и пряк умисъл.
Затова наложената санкция на агресивния педагог е задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 12 месеца, с периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година. Наложено й е и обществено порицание чрез поставяне на обявление на таблото за съобщения в Община Шумен.
Като веществени доказателства към делото е приложен диск със записи за насилие в две части.
Според юристи от Шумен наказанието за учителката, която пребивала и унижавала децата е „на промоция”, тъй като в цивилизовани европейски страни за тези деяния се влиза в затвора.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНАП: Фирмите по ДДС имат 2 седмици да започнат смяната на софтуера на касовите апарати
Следваща статияКарадайъ: Заражда се етническо противопоставяне с непредвидими последици

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here