дом Общество Учителка от Попово намери на улицата 600 лв. и ги предаде в...

Учителка от Попово намери на улицата 600 лв. и ги предаде в полицията

0
ДЯЛ

За по-малко от три седмици ръководството на РУ-Попово за трети пореден път прие свои съграждани, намерили изгубени на обществено място парични суми, и своевременно предали ги на полицията, за да бъдат установени собствениците им, и да си ги получат обратно. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Търговище.
И докато предишните два пъти поканените в управлението, за да получат благодарност за доблестната си постъпка, бяха ученици, този път цветя от началника му гл. инсп. Ивелин Христов за хуманния си жест получи учителката в Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ в град Попово Петя Цанева.
На 1 юни т. г. малко след 16.00 ч. тя се прибирала вкъщи по бул. „България“ в града – след приключване на матура, където била квестор. Изведнъж видяла разпилени по земята банкноти – 12 броя от по 50 лв., т.е. на обща стойност 600 лв. Вдигнала ги от земята и веднага позвънила на съпруга си. Той дошъл и двамата заедно отишли в районното управление, където предали намерената сума. „Не сме и помисляли за някакъв друг вариант, освен да ги върнем – сподели на срещата тя. „Та това може би е месечната заплата на някого, или с парите някой е планирал да си купи лекарства, или нещо за децата си… Ние също сме родители и добре знаем, че не е лесно в днешно време да се отглеждат деца“.
Петя е завършила история и има 20-годишен стаж като учител по обществени науки.
Станала й много приятно, когато й се обадили собствениците на изгубената парична сума. Хората дошли в дома й, за да й благодарят. И с още нещо се гордее Петя: „ Двете момчета, които предадоха преди няколко дни в полицията изгубен мъжки калъф с документи, пари и разплащателни карти, са мои ученици. Преподавам на децата етика и морал, старая се да помогна за изграждане на ценностната им система, и считам, че личният пример също е много важен в това отношение“ – каза още тя.
Със сигурност Петя Цанева с благородния си жест е чудесен пример както за съгражданите и учениците си, така и за своите две деца – дъщеря студентка и син седмокласник. “Да вярваме в съхраненото добро начало у хората!“ – пожела тя на участниците в срещата. От името на ръководството на областната дирекция на МВР и на РУ-Попово началникът му гл. инсп. Ивелин Христов й поднесе цветя с думите: Тези доблестни постъпки сами по себе си красноречиво говорят какви хора живеят в града и общината ни. И дано те са колкото се може повече. А хейтъри в социалните мрежи, у които подобни доблестни прояви да предизвикват учудване и неразбиране, за съжаление винаги ще се намират…“
На ръководството на ПГСС “Н. Пушкаров“ в Попово е изпратено благодарствено писмо от ръководството на ОД МВР-Търговище.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтличия: Генералният консул на Русия връчи юбилейни ордени на ветерани от войните
Следваща статияС маски на общественото обсъждане за частично затваряне на пътя за коли от „Пазачница“ до Паметника

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here