дом Общество Ученици и екоексперти отбелязаха Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Ученици и екоексперти отбелязаха Европейската седмица за намаляване на отпадъците

0
ДЯЛ

Учениците от 5 „а“ и 5 „в“ клас на СУ „Панайот Волов“, представители на „Булекопак“ и „Грийнех“- организации за управление на отпадъци и експерти от РИОСВ отбелязаха Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО). Това съобщиха от РИОСВ-Шумен.
Двудневната инициатива бе по покана на РИОСВ и имаше за цел да разясни на подрастващите идеята на разделното събиране на отпадъци и пътя, по който те стигат до регионалното депо. С две презентации децата бяха запознати с това кои отпадъци са опасни и защо и как да рециклираме. По-късно те се включиха в играта „Познай верният отговор“.
Победителите в състезанието получиха индивидуална награда, а за всички участници бяха предвидени рекламни материали, грамота за участие и иглолистно дърво, за което децата да се грижат в училище.
Европейската седмица за намаляване на отпадъците (EWWR) е инициатива за насърчаване на прилагането на информационни действия за устойчиво използване на ресурсите и управление на отпадъците, по време на една седмица. Тази година изданието се провежда от 16 до 24 ноември 2019 г., а тематичния фокус е образование и комуникация по темата за отпадъците.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКонкурс за детска рисунка на тема Коледа и Нова година организира Община Шумен
Следваща статияАкция по кръводаряване „Протегни ръка” в ДГ ”Изворче”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here