дом Общество Ученици гостуват на кмета Любомир Христов за Деня на българската община

Ученици гостуват на кмета Любомир Христов за Деня на българската община

0
ДЯЛ

Кметът на община Шумен Любомир Христов покани на среща зрелостници от всички шуменски училища по повод Деня на българската община. Събитието се организира за да се популяризира дейността на местната власт и да се стимулира активното гражданско участие в управлението на местно ниво. Целта е младите хора да се запознаят с органите на местното самоуправление и с начините, по които те могат да упражнят своите граждански права.
Срещата ще се проведе на 12-ти октомври, четвъртък, от 9.00 часа в зала 363 (сесийна) в сградата на Общината. В нея ще участват още председателят на Общинския съвет в Шумен проф. Борислав Беджев, Пламен Петков като съветник с най-голям стаж в местния парламент и заместник-председател на разпоредителния орган в Шумен и общественият посредник Иван Капралов. Зрелостниците ще поставят пред кмета Любомир Христов и останалите участници в инициативата въпроси, които вълнуват техните връстници, ще предложат решение от името на администрацията и кмета на общината и в ролята на общински съветници ще гласуват “за”, “против” или “въздържал се”.
Денят на българската община се отбелязва на 12 октомври. На тази дата през 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият „Закон за общините и градското управление”, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България. През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦентърът за обществена подкрепа в Нови пазар получи дарение от детски книжки
Следваща статияЗдравната каса очаква подкрепа от общините за въвеждане на уникален код за достъп

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here