дом Общество Успешна година за СИДП: Отстреляни са 119 благородни елена, 28 лопатара, 52...

Успешна година за СИДП: Отстреляни са 119 благородни елена, 28 лопатара, 52 сръндака и 1 758 диви свине

0
ДЯЛ

Отиващата си 2017 година беше много добра за всички горски и ловни стопанства, които влизат в обхвата на Североизточното държавно предприятие. Ползването при едрия дивеч върви с много добри темпове, отчитат експертите на предприятието. Към момента са отстреляни 119 благородни елена, 28 лопатара, 52 сръндака и 1758 диви свине. През миналата година, за целият сезон са отстреляни 131 благородни елена, 25 лопатара, 18 сръндака и 4 218 диви свине. „Все още сме в началото на лова на диви прасета, но данните към днешна дата показват, че и при този вид лов резултатите ще бъдат много добри“, коментира директорът на СИДП инж. Веселин Нинов, цитиран от списание „Лов и куче“.
При благородния елен, където също не е приключил лова и тепърва започва периода за селекция, също се очакват отлични резултати и трофеи. Най-внушителен за тази година си остава добитият в ДЛС-Черни Лом трофей от благороден елен, като равносметка на всички трофеи ще бъде направена в края на сезона, но вече е ясно че на територията на предприятието има животни с много добри заложби. 243, 41 точки по системата CIC е оценката дадена на благородния елен отстрелян от чешкия ловец Яромир Тесарж на 18 септември тази година. Трофеят на ДЛС-Черни Лом вече беше показан на няколко изложения и предизвика интереса на много ловци от страната. „Добрите екземпляри в стопанствата са благодарение на правилната селекция и изключителните грижи, които се полагат за животните. Сега е времето, когато ловците трябва да се насочат към селекционния лов“, смята инж. Веселин Нинов.
С отличните резултати идват и все по-добрите предложения към ловците от страната и чужбина, които са избрали ловните стопанства на Североизточна България. Желаещите да участват в селекционен лов на благороден елен могат да се възползват от пакетните преференциални цени, които са публикувани на сайта на СИДП, на адрес http://sidp.bg/. Пакетните цени включват нощувките, храната по време на престоя, документите за лов, специализиран автомобил, ловен водач и всичко необходими, за да бъде ловът едно незабравимо и приятно изживяване. Но най-важното при тях е, че те дават възможност да бъдат отстреляни няколко животни на ден, което не променя цената.
Ловните стопанства в рамките на предприятието вече предлагат пакетни цени и за групов лов на дива свиня. По-голямата част от планираните гонки вече са резервирани от ловци от Германия и България, но от Североизточното държавно предприятие са готови да посрещнат всички любители на този вид спорт, които искат да се насладят на едно невероятно преживяване, да се сдобият с трофей и не на последно място да отдъхнат в модерните ловни хижи на стопанствата, разположени в едни от най-красивите кътчета на Лудогорието, Предбалкана, Добруджа и покрай морския бряг.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзпращаме годината със слънчево време
Следваща статияНационална литературна награда за български роман на годината „13 века България“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here