дом Общество Условна присъда отнесе мъж, свил пари от студентка

Условна присъда отнесе мъж, свил пари от студентка

0
ДЯЛ

С присъда от две години условно с 4 години изпитателен срок се размина млад мъж, откраднал 367 лв. от студентка.
На 19 септември 2017 г. в сградата на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, криминално проявеният Д. Л. Д. отнел сумата от 376 лева от В.И.Ч., която била студентка в трети курс, в специалност „Медицинска физика и радио екология“. Студентката отишла в Първи корпус на университета, придружена от своя състудентка. Целта на посещението било да подаде молба за разсрочване на плащането на семестриалната си такса. Двете отишли до книжарницата, откъдето Ч. взела съответния формуляр. Впоследствие, двете отишли при прозорец във фоайе на първия етаж, на чийто перваз Ч. решила да попълни формуляра. Там тя оставила личните си вещи – два портфейла. След като попълнила молбата, двете се качили по стълбата към следващия етаж, като Ч. забравила да вземе портфейлите си. В това време подсъдимият Д. Л. Д., който пък придружавал друг студент на университета, забелязал оставените портфейли, без никакво притеснение ги преровил и взел наличното съдържание пари от тях.
Студентката усетила липсата на портфейлите си едва, когато отишла на касата. След като не ги намерила на мястото, на което ги забравила, веднага съобщила за случилото се на ректора на университета, който разпоредил да бъдат прегледани записите от охранителните камери. Крадецът бил установен.Той е със средно образование, разведен, не работи, осъждан с влязла в сила присъда за други кражби. Магистратите са определили случая като немаловажен.
Д.Л.Д.ще трябва заплати на В.И.Ч. сумата от 376.00 лв., представляваща обезщетение за причинени имуществени вреди, както и направените разноски по делото в размер на 50 лв. деловодни разноски и 65,00 лв. такса при издаване на изпълнителен лист.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Шуменския окръжен съд в 15-дневен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРалица Агайн: ДАНС проверява втора проблемна застрахователна компания
Следваща статияОпасни игри вдигнаха на крак шуменската полиция