дом Култура Ултравиолетови постановки в 13-тото издание на Националните театрални празници „Тодор Колев“

Ултравиолетови постановки в 13-тото издание на Националните театрални празници „Тодор Колев“

0
ДЯЛ

4 ултравиолетови постановки ще бъдат атракция в 13-тото издание на Националните ученически театрални празници „Тодор Колев“. Домакин на уникалната проява на 30 и 31 март ще бъде Шумен-градът на великия български актьор Тодор Колев, заяви директорът на Центъра за личностно развитие (ЦЛР)-ОДК Мария Йорданова.
Организатори са Министерството на образованието, Община Шумен и ЦЛР.
Празниците се посвещават на 162-годишнината от първото българско театрално представление и ще започнат с дефиле от паметника на актьора в Градската градина.
23 ученически театрални формации от цялата страна са заявили участие в театралния форум. В програмата са включени 25 постановки, които ще бъдат представени на три сцени в Драматично-кукления театър „Васил Друмев“.
Очакваме над 400 млади артисти, които да представят своето изкуство, сподели още директорът на ЦЛР.
Домакините от Шумен ще се представят с 5 постановки. А най-малките участници са от ДГ „Светулка“.
С интерес се очакват ултравиолетовите спектакли, както и постановка на английски език от ЦЛР в Кубрат.
Всички участници ще получат плакет и диплома за участие. А форумът на театралните форми няма състезателен характер.
В програмата е предвидена и Кръгла маса с участието на директора на Драматичния театър Димитър Димитров и режисьорът Съби Събев.
Снимка: Пламен Петров
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМинистър Радев: Отчитам високо доверие към полицията, работим в правилна посока за ограничаване на битовата престъпност
Следваща статияВ търсене на учители: 6 училища имат нужда от преподаватели

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here