дом Общество Улици за милиони: Асфалтират пътни участъци в Каолиново за 1 000 000...

Улици за милиони: Асфалтират пътни участъци в Каолиново за 1 000 000 лева

0
ДЯЛ

С един милион лева ще асфалтират улици в община Каолиново, съобщиха от Общинската администрация. Част от средствата са отпуснати от Министерския съвет като допълнителен трансфер за общините, а останалите пари са заделени от общинския бюджет, съобщи кметът на Каолиново Нида Ахмедов след приемането на строителната програма от общинския съвет в края на миналата седмица. „Четири големи улици ще бъдат изцяло преасфалтирани със средства от републиканския бюджет на обща стойност 450 000 лв. Това са ул. „Балчик“ в с. Гусла за 130 000 лева, ул. „Хан Аспарух“ в село Наум за 203 000 лева, ул. „Васил Левски“ в същото населено място за 87 000 лева, и ул. „Балкан“ в село Климент за 30 000 лева“, обясни Нида Ахмедов.
Той допълни, че от общинския бюджет на Каолиново също са заделени средства за цялостна рехабилитация на няколко пътни платна. Това са ул. „Родопи“ в село Климент – 250 000 лева и ул. „Янтра“ в село Пристое – 124 000 лева. От миналогодишната държавна субсидия за инфраструктура са останали 350 000 лева, тъй като обществената поръчка е била обжалвана и след дълга съдебна сага едва сега е станало възможно да се асфалтира ул. „Димчо Дебелянов“ в село Тодор Икономово.
От общинския бюджет са заделени 132 000 лева за реконструкцията на площада зад сградата на общината.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияД-р Нигяр Джафер: В здравеопазването няма знак за равенство между столицата и малките общини
Следваща статияМасовият крос „Шумен бяга“ спира временно движението по част от улиците на града

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here