дом Общество Удължават сроковете за плащане на тока и водата

Удължават сроковете за плащане на тока и водата

0
ДЯЛ

Срокът за плащането на сметки за консумирана електроенергия ще бъде удължен двойно – с 20 дни, вместо регламентирания по норматив 10-дневен срок. Това бе решено на съвместно заседание днес между министъра на енергетиката Теменужка Петкова, председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов и представители на трите електроразпределителни дружества – „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, „Електроразпределение Юг“ ЕАД и „Електроразпределение Север“ АД. Удълженият срок ще бъде посочен във фактурите на потребителите, както и на интернет-страниците на електроразпределителните дружества. При необходимост, след изтичането му, има готовност той да бъде преразгледан отново. Мярката има за цел да облекчи потребителите в условията на извънредно положение в страната, въведено във връзка с разпространението на коронавируса COVID-19.
По отношение на призивите за мораториум върху плащането на сметки, министър Петкова подчерта, че това не е в интерес на потребителите, защото впоследствие за тях ще се натрупа плащане на две, три или повече сметки. В клиентските центрове е организиран ред за влизане според указанията и помещенията се дезинфекцират.
Във всички електроразпределителни дружества ще бъдат преустановени планираните дейности, свързани с рехабилитация на мрежата, но дежурните екипи ще продължат да работят в аварийни случаи където е необходимо, информира министър Петкова.
За да бъде гарантирана непрекъснатостта на електрозахранването в болничните заведения, от днес там ще стартират проверки дали те разполагат с алтернативно захранване и дали то е изправно.
Всички електроразпределителни дружества реорганизират работата си с клиенти и насърчават плащанията по безкасов път, както и комуникацията чрез имейли и по телефона. Целта е да бъдат запазени животът и здравето както на потребителите, така и на служителите в електроразпределителните дружества.
Председателят на КЕВР поясни, че това се отнася и за ВиК дружествата.
Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова съобщи, че ВИК-дружествата отлагат отчитането на водомери.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВсички завърнали се от чужбина в Шуменско – под карантина
Следваща статия10 нови случая на заразени с коронавирус в страната

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here