дом Общество Удължават срока за привеждане в действие на паркоматите

Удължават срока за привеждане в действие на паркоматите

0
ДЯЛ

Удължен е срокът за привеждане в действие на паркоматите в Шумен. Това е станало с промени в наредбата. „В подобна ситуация са още 14 града в страната“, обясни по време на днешната сесия кметът Любомир Христов в отговор на питане на съветника Веселин Пенчев за паркоматите в града.
Припомняме, че те бяха спрени, защото не издаваха касови бонове. Фирмата, която ги монтира пое ангажимент да отстрани проблема до 31 март. Срокът за привеждането им в работен режим обаче се удължи.
„Направили сме всичко, което е възможно. Г-н Пенчев, ако искате да организирам народен съд и да разстрелям някого пред Общината, такова нещо не мога да ви обещая“, пошегува се кметът Любомир Христов.
Местната администрация е отнесла въпроса към Министерството на финансите, финансовата комисия в парламента. Водят се разговори и с представители на фирмата, монтирала устройствата.
„Всички изисквания по обществената поръчка са спазени. Закупили сме апарати, които в този момент се предлагаха на пазара. Целта ни бе да улесним шуменци. Поканили сме представител на фирмата да присъства на следващата сесия на Общинския съвет и лично да обясни ситуацията и кога проблемът ще бъде решен“, уточни още Любомир Христов и припомни, че в момента гражданите могат да ползват „Синя зона“ със SMS или плащане на служител.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСръчен апаш задигна 2 300 лева от паркиран автобус в Шумен
Следваща статияСлед скандални дебати в ОбС: Отпадна точката за новите такси на „Арена Шумен“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here