дом Здраве Удължават извънредната епидемична обстановка до 15 юли

Удължават извънредната епидемична обстановка до 15 юли

0
ДЯЛ
Pixabay.com

До 15 юли ще бъде удължена извънредата епидемична обстановка в страната. Няма да се въвеждат нови по-строги мерки. Започва обаче засилен контрол за спазване на съществуващите правила. Това заяви на Брифинг здравният министър Кирил Ананиев.
Удължаването на извънредната епидемична обстановка се налага поради увеличения брой на заразените.
Ананиев съобщи, че от 26 май до 9 юни са били правени средно по 1 2000 проби на ден, а в последните две седмици по близо 2 000. „Това го казвам, за да отчета какво е среднодневното ниво на положителност на лабораторните изследвания. От 26 май до 9 юни то е било 2,43, докато сега е 4,4 на 100. Това показва, че имаме повишаване на интензивността на епидемичния процес и увеличаване на разпространението на коронавирус. Има увеличени и на броя на заразените сред медицинския персонал – 371 човека, това са лекари, санитари, медицински сестри, фелдшери, което не е добър факт. Полагаме всички грижи и условия в лечебните заведения, за да ги съхраним“, коментира здравният министър.
От вчера е задължително е носенето на маски в закрити помещения. Изключения се допускат за посетители на места за хранене и питейни заведения. Задължителни остават дезинфекцията и спазване на физическа дистанция от поне 1.5 метра.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШумен събира на пленер най-добрите графити артисти в България
Следваща статияПри съседите: Съдят баща и син за убийство на съсед

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here