дом Здраве Удвоиха леглата в интензивния COVID сектор, 235 са хоспитализираните с вируса в...

Удвоиха леглата в интензивния COVID сектор, 235 са хоспитализираните с вируса в Шуменско

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Удвоиха леглата в интензивния COVID сектор на Многопрофилната болница в Шумен. От вчера леглата от 4 вече са 8.В момента в ОАИЛ са 7 пациенти, от които 4 са интубирани. Това съобщиха от областната болница.
Двама мъже са изгубили битката с болестта през изминалите 24 часа. Това са мъже на 63 и 47 години. Двамата са били с придружаващи заболявания.
Към 10.00 часа днес хоспитализираните в COVID секторите на Многопрофилната болница са 235. От тях 195 са с положителна проба за коронавирус, а останалите 40 очакват резултати от PCR тест. Вчера в болницата са приети 15 пациенти, а изписани 20.
„Ситуацита в областната болница продължава да е усложнена, за седмицата според справката на НЗОК отново МБАЛ-Шумен е лечебното заведение с най-много хоспитализирани пациенти в страната, които страдат от COVID-19”, подчерта д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицински дейности“ в МБАЛ-Шумен.
Управителят на КОЦ-Шумен д-р Свилен Арнаудов подчерта, че в общинското лечебно заведение към момента са заети 19 от общо 20 легла, отделени за заразени с вируса пациенти.
38 са  новите случаи на жители на област Шумен с положителен за COVID-19 тест. Това показват данните от  Единния информационен портал и обобщени в РЗИ-Шумен.
Сред новозаразените преобладават мъжете 22-ма, а жените са 16. Момиченце на 4 години от Смядово е най-младия жител на областта с положителен PCR, то е и единственото дете регистрирано за изминалото денонощие, а жена на 72 години от Шумен е най-възрастния. 
Най-много от заболелите са от Шумен – 24 души, 3 са случаите от Смядово. В община Нови пазар заболели са 4-ма. Сред тях един е жена от село Стан, а останалите трима са от общинския център. Заразени има и от община Велики Преслав – 5 души, като четирима са от града, а един от село Драгоево.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха 34-годишна рецидивистка, ограбила старица в Шумен преди 3 дни
Следваща статияОт следващата седмица започва набирането на доброволци за даряване на кръвна плазма

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here