дом Общество Увеличават читалищните бройки в две общини

Увеличават читалищните бройки в две общини

0
ДЯЛ

С решение на Министерския съвет в община Шумен с четвърт бройка се увеличава щатът на народните читалища. Това са „Добри Войников”, „Тодор Петков”, „Напредък 1869”, „Асен Златаров 1872”, „Пробуда 1958”, „Назъм Хикмет 1881”, „Уилям Сароян 2016” Шумен, „Развитие” в с.Дибич, „Надежда 1927” в Белокопитово и „Пробуда” в с. Благово.
В община Велики Преслав също се увеличават с по четвърт бройка щатовете в четири села.
Решението касае приемане на стандарти за делегираните от държавата дейности с натурални и стойностни показатели през 2020 г.
Стандартът за една субсидирана бройка за българските читалища през 2020 е завишен спрямо предходната година.
Общият брой на субсидираните бройки е 7 331.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБезплатен интернет на 4 обществени места в Шумен
Следваща статияНови течове по водопровода, водата може да спре в неделя

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here