дом Общество Търсят се най-добрите майстори за Фестивала на домашната ракия в „Дивдядово“

Търсят се най-добрите майстори за Фестивала на домашната ракия в „Дивдядово“

0
ДЯЛ

Кметството в кв. „Дивдядово“ обяви регламента за провеждането на първия фестивал на домашната ракия „Ой ракийо, ракийчице“. Фестивалът е с конкурсен характер, уведомяват организаторите и припомнят дата на състезанието – 9 септември т.г., на стадиона в шуменския квартал.
Според регламента право да участват имат местни производители, в т.ч. и от селата. Няма ограничение за вида на материала на домашните ракии.
От 8.00 до 20.00 часа на 7 септември в сградата на кметството ще се приемат ракиите. Те трябва да бъдат в еднолитрови стъклени бутилки, прозрачни, без етикет и надписи. Още при предаването състезателите получават номер на продуктите, които представят.
Крайната дата за подаване на заявките за участие е 1 септември в кметството. Внася се и такса за участие – 10 лв.. Зрителите ще плащат по 2 лв. входна такса.
900 лв. е обявеният награден фонд.
За първо място – 500 лв., второ – 300 и 100 лв. – за трето.
Вкусът, аромата и градусите на напитките ще оценява специално жури.
Организаторите очакват изключителен интерес към уникалното състезание и канят гости и туристи от Североизточна България.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАвтомобил се обърна по таван във Ветрино (снимки)
Следваща статияРайони без електрозахранване в понеделник

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here