дом Общество Търсят жени до 40 години за бране на ягоди в Испания, надницата...

Търсят жени до 40 години за бране на ягоди в Испания, надницата е 40 евро

0
ДЯЛ

Жени на възраст от 25 до 40 години се търсят за бране на ягоди в Испания, надницата е 40 евро. Записванията стават в бюрото по труда в страната по местоживеене до 5 януари 2018 година, съобщават от Агенцията по заетостта.
Брането на ягоди е в парници при висока температура, заради което има възрастови ограничения – от 25 до 40 години. Но и жени, които са на 41 или 42 години, както и на 24, могат да подадат документи, поясниха експерти за 24shumen.com.
Кандидатите трябва да имат опит в селскостопанска работа или желание да работят на полето, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно. Работодателите предлагат брутна заплата от 40,39 евро на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и данък общ доход нетното възнаграждение е 38,92 евро на ден.
Пътуването на одобрените до Испания е за тяхна сметката, а в обратна посока транспортните разходи се поемат от работодателя, ако работникът не напусне своеволно работа преди изтичането на срока на договора.
Интервютата за подбор ще се състоят в началото на януари 2018 година, като одобрените ще заминат на работа през февруари и март.
Трудовите договори се подписват на място в Испания и съдържат клауза за пробен период до 15 дни.
Работното време е 39 часа седмично, разпределени неравномерно и гъвкаво през седмицата според необходимостта на предприятието, като часовете над 39, положени в работни или почивни дни, се считат за извънреден труд и се заплащат с 50 процента повече от редовното заплащане.
В периода между 15 февруари и 1 юни при необходимост работодателят има право да изведе работниците си на полето и в неделя, ако се събират бързо развалящи се плодове като ягоди, малини, боровинки и къпини. В този случай работниците трябва да почиват в друг ден от седмицата, ако са направили необходимите 39 часа.
Снимка: Pixabay
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛюбомир Христов: Поставихме добри основи на икономиката на община Шумен
Следваща статияВ Смядово: Три дни повече отпуск за тези, които не пушат в работно време!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here