дом Общество Търсят дарители за довършване на православния храм във Вехтово

Търсят дарители за довършване на православния храм във Вехтово

0
ДЯЛ

12 хиляди лева са необходими за довършване на покрива в новостроящия се храм в село Вехтово „Св. Димитър“. Средствата ще бъдат вложени за полагане на цигли и странична зидария.
С молба за финансова подкрепа църковното настоятелство се обръща към дарители. Има сериозно притеснение, че при вече излят бетонов покрив, през зимата замазката може да се напука. А в момента има течове.
В селото има действащ храм, който е много стар и се руши с всеки изминал ден. Затова миряните влизат все по-рядко в Божия дом.
„Събираме се по празници, но имаме нужда от молитва“, споделят местните хора.
138 хиляди лева е общата сума за цялостно довършване на храма. 50% вече са вложени в строителни дейности.
Макар и в символичен размер средства за довършителните работи по покрива християните са дарявали, според възможностите си и на Рождество Христово.
Дарителската сметка е IBAN BG58STSA93000021103918 Банка ДСК АД Православен храм „Св.Димитър“, с. Вехтово.
Снимка: Архивна
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха тийнейджър за палеж в Изгрев
Следваща статияНов живот за коледните елхи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here