дом Общество Търсят възможности МБАЛ-Шумен да не плаща данък за дарения

Търсят възможности МБАЛ-Шумен да не плаща данък за дарения

0
ДЯЛ

МБАЛ Шумен да бъде освободена от плащане на 5% данък при придобиване на имущество чрез дарения тази година. За това настоява в писмо до ресорни комисии към Общинския съвет изпълнителният директор д-р Димитър Костов. Искането вече получи подкрепата на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика след дискусия. Оказа се обаче, че решението за казуса е от компетентността на юристи.
„Касае се за чисто юридически въпрос. Като служител на болницата ми е ясно финансовото състояние на лечебното заведение. Чисто етично подкрепяме да се търси възможност болницата да бъде освободена от тези задължения върху даренията, които е получила“, каза председателят на здравната комисия д-р Ивайло Петров. Трябва да се търси възможност за освобождаване на МБАЛ от тези задължения, смята той.
Следващата комисия, пред която казусът беше поставен за разглеждане бе Правната и опазване на обществения ред. Именно тази комисия трябваше да прецени има ли Общинският съвет, като колективен орган на местно самоуправление, правомощия да променя императивната законова разпоредба, по която болницата дължи данъци върху придобитото чрез дарения имущество.
„Запознахме се със съдържанието на писмото. Комисията не взе решение, тъй като нямахме готов вариант. Казусът ще бъде разгледан на следващо заседание“, заяви пред 24shumen.com общинският съветник Даниела Русева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМонтираха стойки за паркиране на велосипеди в Шумен
Следваща статияРасте броят на регистрираните остри заразни заболявания в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here