дом Общество Турция върна в Шумен Юзджан Раим, извършил убийство в село Вълнари

Турция върна в Шумен Юзджан Раим, извършил убийство в село Вълнари

0
ДЯЛ

Издирван за убийство в село Вълнари е бил заловен в град Чорлу, Република Турция. Това оповестиха на брифинг Окръжният прокурор и административен ръководител на Окръжна прокуратура – Шумен Маргарита Георгиева и директорът на ОДМВР – Шумен ст.комисар Ялчън Расим.

Преди броени минути магистратите наложиха на Юзджан постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той ще бъде обвинен в предумишлено убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Наказанието за това престъпление е от 20 до 30 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Юзджан Лятиф Раим е открит на 30 март тази година в турския град. Процедурата по екстрадирането му е продължила малко повече от три месеца. На 17 юли той е предаден на българските власти. От вчера е в ареста в Шумен. Още със стъпване на българска земя е започнало да тече задържането му за 72 часа.

Припомняме, че Юзджан бе обвинен задочно в убийството на 34-годишния Рейхан Мехмед от николакозлевското село Вълнари и се издирваше с червена бюлетина от Интерпол.
Трупът на убития Рейхан Мехмед бе намерен на 21 септември миналата година, 5 дни след неговото изчезване. Издирването на Рейхан Джевдет започна на 17 септември миналата година, след сигнал, подаден от баща му в Районно управление Каолиново. Полицията започва мащабно издирване, в което се включват и местни доброволци. Претърсени са населени места и околностите им. На 21 септември обгорялото тяло на Рейхан е открито в гора край Вълнари. Установено е, че е убит по особено жесток и мъчителен начин. по трупа имало следи от силни удари с метален предмет.
Незабавно полицията започва разследване и издирване на убиеца. Претърсени са частни имоти във Вълнари. При обиск на жилището на Юзджан са открити предмети и вещи свързани с престъплението.
Тогава местни хора заявиха, че Рейхан е станал жертва на ревнив съперник. Дори били чували закани по негов адрес. Убитият има втора съпруга и дете от нея, които живеели в Шумен.
21-годишният Юзджан Лятиф се укрил при роднини в южната съседка. Напуснал страната със самолет за Истанбул от летище Варна на 20 септември. Бил е заловен от турската полиция на 30 март тази година и екстрадиран на 17 юли в Шумен.
Направил е пълни самопризнания за убийството.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Велики Преслав отчита високо изпълнение на такса „смет“
Следваща статияСлед 37 дни приключение по Дунав Тихомир Радев стъпи на шуменска земя

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here