дом Общество Турхан Хасан от Хитрино: Готов съм да се самозапаля пред Общината!

Турхан Хасан от Хитрино: Готов съм да се самозапаля пред Общината!

0
ДЯЛ

Започва полицейско разследване срещу семейства от Хитрино, които не са върнали дограмата за къщите, предоставена от държавния фонд „Социална закрила”. Крайната мярка е предприета тъй като е изтекъл посочения срок от Общината – 21 декември, научи 24shumen.com. Длъжниците ще бъдат разпитвани в полицията веднага след Новогодишните празници.
„Срещна ме на улицата местният полицай и ми каза: Другата седмица ще дойдеш в участъка да ми обясниш къде е дограмата, защо не я върна, къде живя, докато строяха новата ти къща”, разказа пред наш репортер притесненият Турхан Хасан.
Отговорът му бил: „Попитай зам.-общинския кмет, който видя как общинският багер унищожи прозорците, а преди това Комисия се произнесе, че конструкцията на старата къща с въпросната дограма е нестабилна и опасна за живеене.
Според Хасан не било редно да го разпитват на улицата, където минават много хора.
„Не издържам вече на този тормоз. Сега пък полицията ще ме разследва като най-големия престъпник. Готов съм да се залея с бензин пред Общината и да драсна клечката с кибрит. Но имам дъщеря, пред която съм отговорен”, сподели още Турхан Хасан. Той изобщо не могъл да се нарадва на новата си къща. Даже има намерение да „хвърли ключовете”, тъй като вече е със съсипана психика.
„Независимо, че съм с патериците и едва се придвижвам, готов съм да замина в София и да запозная националните телевизии на какви репресии сме подложени от Общината“, заяви другият длъжник Йонка Желязкова.
„Шокиран съм от тази подигравка с най-пострадалите хора в Хитрино. Явно те са заложници на липсата на административен капацитет. Някой не си е свършил работата и сега си търси оправдание. Със започналото разследване от полицията се коригират административни грешки на гърба на обикновените хора”, това пък заяви за 24shumen.com депутат от ДПС.
Все още не е ясно кой е разпоредил въпросните проверки.
На снимката: Турхан Хасан
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКЕВР реши: Водата поскъпва
Следваща статияПътищата в Шуменско са мокри, има мъгла

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here