дом Общество Турнирът за купа „Стоян Иванов“ влезе в националния календар на Федерацията по...

Турнирът за купа „Стоян Иванов“ влезе в националния календар на Федерацията по шахмат

0
ДЯЛ

Турнирът за купата на името на Стоян Иванов влезе в националния годишен календар на Федерацията по шахмат. Това обяви председателят на шахматен клуб „Шумен 2005“ Атанас Димитров.
„През миналата година в мемориалния турнир в Шумен участваха състезатели от 5 нации. Надпреварата бе перфектно организирана. Клубът вече е официално признат от родната Федерация по шахмат и всички проблеми са изчистени“, обясни Димитров и добави, че от няколко години „Шумен 2005“ има силен спонсор, който е готов да инвестира 85 хил. лева в сградата на бившия Обединен детски комплекс (ОДК) и да го превърне в един от националните центрове по шахмат в България.
„Предвид голямата инвестиция желанието ни е да ползваме базата за 10 години, а не както предлага Община Шумен за 5 години“, коментира Атанас Димитров. Той уточни и, че Шумен е град с големи традиции в шахмата и състезателите на клуба достойно представят града в национални и международни състезания.
В момента в шахматен клуб „Шумен 2005“ тренират между 30-40 деца. Други 60 млади надежди овладяват изкуството на древната игра в Ученическата спортна школа. Към клуба има и мъжки отбор от 10 състезатели.
Клубът има доброто намерение да обнови сградата и двора на бившия ОДК и там всеки месец да се провеждат турнири и едновременни масови сеанси.
До 31 януари обаче Атанас Димитров трябва да подготви точен разчет на средствата, които спонсорът на клуба ще инвестира за ремонт и превръщане на къщата на улица „Панайот Волов“ в средище на шахмата. Сметката трябва да бъде представена на сесията на местния парламент в четвъртък.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменци в подкрепа на Чавдар Ангелов, чиито деца могат да бъдат отнети
Следваща статияФейсбук открива офис в София, търси 150 служители с турски и руски език

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here