дом Общество Трудовите инспектори се натъкнаха на 245 нарушения при 56 проверки за месец

Трудовите инспектори се натъкнаха на 245 нарушения при 56 проверки за месец

0
ДЯЛ
Pixabay.com

245 нарушения са констатирали инспектори от „Инспекция по труда“ в Шумен при извършени 56 проверки за месец февруари, според справка на дирекцията.
Шест от проверките са по сигнали на граждани и една по искане на държавна институция.
96 са нарушенията по организацията и дейността за липса за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. А 52 – за неосигурена защита от директен и индиректен допир до електрически ток.
Проверките са извършени в малки и средни предприятия.
Констатирани са сериозни пропуски – 26 за непроведени инструктажи. 5 за пропуснати прегледи и ремонти на машини и съоръжения.
При инспектирането е установено още, че няма обозначаване със знаци на опасностите, оценка на риска – 8 случая и 3 за неизпълнение на мерки за минимизиране на риска.
Хигиената на труда са подценили доста работодатели.
При създаване на трудови правоотношения са допуснати значителен брой пропуски – 78.
По Закона за насърчаване на заетостта са засечени три нарушения, според данните предоставени на 24shumen.com.
С утвърдена програма за минимизиране на риска работят 46 предприятия в областта. Толкова ползват услугите на Служба по трудова медицина. Органи по здраве и безопасност има в 37 предприятия.
Издадени са 210 предписания с цел отстраняване на констатираните нарушения.
Съставени са 17 акта за административни нарушения, а влезлите с сила наказателни постановления са 17.
Снимката е илюстративна.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПродължава записването в курс по начална компютърна грамотност в Регионалната библиотека
Следваща статияСлънчево и топло за сезона

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here