дом Общество Трофей от сръндак донесе златен медал на млад ловец от Шумен

Трофей от сръндак донесе златен медал на млад ловец от Шумен

0
ДЯЛ

С трофей от сръндак с тегло 550 грама и златен медал се сдоби млад шуменец. Това съобщиха от Североизточното държавно предприятие (СИДП).
Аднан Джамбазов е отстрелял животното преди дни на територията на Държавно горско стопанство-Върбица, като проверка в документите на стопанството сочи, че до момента сръндак с такива показатели в териториалното поделение не е имало.
Ловът чрез издебване, при който е отстреляно трофейното животно, е организиран от ловния специалист на Върбица инж. Исмаил Курдов. Сръндакът вече е оценен от комисия. в която влизат ловните експерти на СИДП и РДГ-Шумен и заслужено му е отреден златен медал.
Според Исмаил Курдов елитното животно показва, че на територията на ДГС-Върбица дивеча се увеличава с всяка изминала година, като все по-често се забелязват екземпляри, на които ловните експерти биха присъдили медали. Ценните животни са резултат от селекцията в стопанството, както и от грижите, които работещите полагат за дивеча през всички сезони.
В момента Аднан Джамбазов работи като юрист в София.
Снимка: СИДП
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Фейсбук „скара“ трима мъже, кавгата свърши с комоцио за единия
Следваща статия80 колоездачи влизат в битка за купа „Никола Козлево“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here