дом Общество Трой и Флора са имената на първите рибки в морския аквариум в...

Трой и Флора са имената на първите рибки в морския аквариум в Шумен

0
ДЯЛ

Десетки шуменчета, сред които и приятелите ни от Детска градина „Слънце”, участваха в откриването на морския аквариум в библиотеката и приветстваха първите му обитатели – двойка рибки „Клоуни”, морски таралеж и скарида. Това съобщиха от Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ в областния град. След жребий от постъпилите седем предложения бяха определени имената на първите рибки. Те се казват Трой и Флора, а тяхна кръстница е Христислава Емилова от Шумен.
Любопитните малчугани научиха и много интересни факти за морската акваристика и екзотичните й обитатели от биолозите Галя и Андон Герчеви.
Изграждането на морския аквариум започна в края на месец октомври и поетапно в него бяха заселени красиви корали, тръбни червеи, морски звездички и охлюви. В началото на следващата година в аквариума ще бъдат заселени още рибки, морска звезда, скариди и др.
Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” е първата в страната библиотека с обществен морски аквариум, дарен по идея на инж. Диян Златев от „Инвестиционно проектиране” ЕООД и „Аквариуми и терариуми” ЕООД. Дарението е по повод настоящата Световна година на рифа.
Снимки: РБ „Стилиян Чилингиров“
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРаботодателите с възможност да обучават безработни за сферата на туризма
Следваща статияЩе борят бедността с минимална заплата от 650 лева през 2021 година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here