дом Общество Три общини получават целево допълнителни 10 839 лева за защитени специалности от...

Три общини получават целево допълнителни 10 839 лева за защитени специалности от професии

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Три общини в област Шумен получават целево над 10 000 лева допълнителни средства за защитени специалности от професии и с очакван недостиг на пазара на труда. За община Шумен допълнителните средства са в размер на 4 326 лева, за община Нови пазар- 3 995 лева и за община Никола Козлево- 2 518 лева. Те ще бъдат предоставени по бюджетите на общините. Общият размер на одобрените с постановление на Министерски съвет допълнителни трансфери по бюджетите на общините в страната, предназначени за допълнително финансиране за издръжка на паралелки за придобиване на квалификация по защитени специалности от професии и по специалности от професии, за които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда, за новоприетите ученици в VIII клас за учебната 2020/2021 година е 368 722 лв., а за финансиране на обхванатите в задължителното предучилищно образование деца, навършили 4-годишна възраст – 19 750 лв.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНезаконни дърва и каруци са конфискували горските
Следваща статия4 382 нови случая на COVID-19 у нас, в Шуменско са 76, 1 876 са излекуваните в страната, починалите – 157

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here