дом Здраве Три нови случая на COVID-19 в Шуменско, 54-ма са излекуваните за денонощие...

Три нови случая на COVID-19 в Шуменско, 54-ма са излекуваните за денонощие в страната

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Нови три случая на COVID-19 в Шумен са установени вчера в Шуменско. С тях броят на инфектираните в областта достигна 75 души. Това сочат данните на Единния информационен портал.
Първият положителен резултат е от контролна проба на руски строител по трасето на „Балкански поток“ край Нови пазар. До момента той е бил под карантина, която изтича до броени дни. По тази причина е тестван контролно. Другите две положителни проби са на жители на село Тъкач. Те са контактни на заразен с вируса.
Вчера бе вдигната блокадата на село Изгрев. То е сред огнищата на болестта в областта. Над 340 теста бяха направени в селото през изминалите дни. Засилените противоепидемични мерки там остават в сила.
В момента 10-има инфектирани са хоспитализирани в Многопрофилната болница в Шумен. Тежко остава състоянието на 46-годишният мъж от Изгрев. Той продължава да е на изкуствена белодробна вентилация.
В събота фелдшерът, от когото тръгна заразата в община Каолиново, е напуснал МБАЛ по свое желание и срещу подпис. Така е постъпила и съпругата му, която също бе настанена за лечение в Инфекциозно отделение. Те са в увредено състояние, но въпреки това не желаят да бъдат лекувани в областната болница. Двамата са поставена под задължителна домашна карантина със заповед на директорката на РЗИ-Шумен д-р Пепа Калоянова. Това съобщи за 24shumen.com директорът на МБАЛ д-р Димитър Костов.
Мъж със симптоми на вируса е приет вчера в областната болница. Взета му е проба. Очаква се резултатът от нея.
54-ма са излекуваните от коронавирус в страната през изминалото денонощие, като общият им брой вече е 1 784.
Нови 51 са установените случаи на COVID-19 у нас през изминалите 24 часа. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Варна – 1; Велико Търново – 1; Добрич – 1; Кърджали – 1; Кюстендил – 3; Пазарджик – 2; Плевен – 7; Пловдив – 1; Разград – 1; Сливен – 8; София област – 2; София град – 16; Стара Загора – 3; Шумен – 3; Ямбол – 1. Така общият им брой достигна 3 341. От тях активни са 1 381. Хоспитализираните са 253-ма, а 14 са в интензивни отделения.
Двама са изгубили битката за живота си вчера. Общият брой на починалите вече е 176.
За последните 24 часа у нас са направени 1 794 теста, а общият им брой до момента е 106 280.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсване на електрозахранването
Следваща статияПоредна акция на „Капачки за бъдеще“ в Шумен на 20 юни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here