дом Криминале Трима пияни и един дрогиран зад волана, рекордьорът е с 2,06 промила

Трима пияни и един дрогиран зад волана, рекордьорът е с 2,06 промила

0
ДЯЛ

Трима са установени да шофират под въздействие на алкохол, един след употреба на наркотици през почивните дни, съобщиха от ОД на МВР – Шумен.
На 16 юни около 15.28 часа в Шумен за проверка на ул.“Владайско въстание“ бил спрян водач на „Нисан“ Примера. Зад волана бил шуменецът А.Н. /44г./. Тестван бил с дрегер, който отчел 2,06 промила алкохол в издишания въздух.
Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.
За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Около 01 часа на 17 юни за проверка на ул.“Септемврийско въстание“ в град Върбица бил спрян водач на „Мицубиши“ L200 с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от местния жител Н.С./ 55г./. След тест с дрегер станало ясно, че шофира под въздействие на алкохол. Дрегерът отчел 1,27 промила в издишания от водача въздух.
Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил з срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав.
За престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

29-годишен мъж от Шумен бил засечен да шофира след почерпка с алкохол в петък вечерта. Около 19.55 на ул.“Северна“ пътни полицаи извършили проверка с дрегер на водач на лек автомобил „Ауди“ А4. Показанията отчели 2,11 промила алкохол в издишания от М.М. въздух.
Отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ – Шумен.
За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Около 01.30 часа на 17 юни за проверка на ул.“Софийско шосе“ в Шумен бил спрян водач на лек автомобил „Мерцедес“ с разградски регистрационен номер. Зад волана бил К.Х./24г./ от Шумен. Тестван бил с дръг тест за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Отчетена била положителна проба на канабис. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ – Шумен.
Образувано е бързо производство.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПолицаи хванаха шофьор с нерегистрирано возило в Чернооково
Следваща статияНелеп инцидент! Скъсана вилка на рама на колело стана причина за смъртта на 75-годишен мъж