дом Общество Трима министри поеха отговорност за трагедията край Своге, подадоха оставки

Трима министри поеха отговорност за трагедията край Своге, подадоха оставки

0
ДЯЛ

Трима министри – Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков са депозирали оставките си в Министерски съвет. Това заяви на брифинг в Министерски съвет министър министърът на регионалното развитие Николай Нанков.
„Така постъпваме в ГЕРБ. Носим политическа отговорност. Поставени сме на тези позиции, за да свършим определена работа. Очевидно министерствата ни не са били в състояние да ни предпазят от такава трагедия“, заяви Валентин Радев. Той уточни, че оставките са се забавили, защото е трябвало да си свършат работата.
„7 сигнала сме подали към общини за конкретния участък. Това можем да направим в нашето министерство. Ние сме лицата на министерствата, ние подаваме оставка. Така се прави по целия свят. Ние сме министри в оставки. Ще продължим да си вършим работата, докато не се намерят заместници“, уточни Радев.
Припомняме, че по-рано днес премиерът Бойко Борисов поиска оставките на министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков заради трагедията с автобуса край Своге, при която загинаха 17 души. В момента върви и пресконференцията с Валентин Радев и Николай Нанков. Московски не присъства поради отпуск по болест.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБорисов поиска оставката на трима министри заради инцидента в Своге
Следваща статияЕвропейската комисия: Лятното часово време трябва да се запази целогодишно!