дом Общество Трети опит: Общински съветник отново предлага преименуване на местности

Трети опит: Общински съветник отново предлага преименуване на местности

0
ДЯЛ

Общинският съветник Добрин Чайлев за трети път внесе предложение за създаване на временна комисия за преименуване на местности, става ясно от изнесените материали за предстоящата общинска сесия. Според исканията му, изложени за разглеждане и на предни сесии, „има много неразбираеми наименования на местности, които се оказват смесица от чужди топоними”. В тази връзка Чайлев предлага създаването на въпросната комисия.
„Тази комисия ще изготви цялостна стратегия по изготвяне на чуждите топоними с такива, които да отговарят на нашата история и традиция. Част от думите ще бъдат преведени буквално, други ще се преименуват по аналогия, а на трети имената ще бъдат сменени изцяло”, пише още в докладната съветникът от „Атака“ Добрин Чайлев.
Тя ще бъде обсъдена на предстоящата сесия на Общинския съвет на 29 ноември.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ Шумен: Седмица, посветена на 185 години от рождението на Добри Войников
Следваща статияНад 8 500 души в Шуменско ще получат допълнителни 100 лева за отопление

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here