дом Здраве Трети ден на извънредно положение в Шумен (снимки)

Трети ден на извънредно положение в Шумен (снимки)

1
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Трети ден страната е в извънредно положение. Днес въпреки слънчевото време, хората по по централната пешеходна зона на Шумен са необичайно малко. Кафенетата са затворени.

Повечето от хората обаче са без маски. Те се оказват най-дефицитната стока в града. Аптеките са изчерпали количествата и не очакват доставка в близките дни. Това показа проверка на 24shumen.com. Спирт в малки шишета има. Пакет памук и две шишенца спирт излизат малко под 4 лева.

Витамин D също е изчерпан от аптечната мрежа в областния град. Липсват и по-евтините комбинирани витамини, но от по-високия ценови клас има в изобилие.
В магазините за препарати липсват дезинфектанти и мокри кърпички на спиртна основа. „Зареждаме непрекъснато, но всичко се изкупува много бързо“, коментира продавачка.

Опашки има пред част от банките. Там режимът за достъп в залите се спазва стриктно.

Такова е положението пред аптеките и магазините от големите хранителни вериги. Добрата новина е, че част от хората спазват дистанция помежду си.

Част от баничарниците и павилионите за дюнери и пици в центъра на Шумен работят. Отворени са и магазини за дрехи, обувки, сувенири, част от бижутериите и търговски обекти за домашни потреби, но клиенти няма. Работят и павилионите за цигари и алкохол.
Затворени обаче са книжарниците.
В част от магазините за препарати и козметика утре очакват зареждане, но не се знае дали ще има доставка на дезинфектанти и мокри кърпички на спиртна основа.
Припомняме, че според заповедта на министъра на здравеопазването по време на извънредното положение в страната могат да работят:
Аптеките;
Хранителни магазини;
Малки квартални магазини;
Банкови офиси;
Застрахователни офиси;
Ресторантите и заведенията за бързо хранене могат само да извършват доставки на храна;
Хотелите;
Фризьорски салони;
Вериги за техника;
Магазини за уреди за бита;
Лекарски кабинети;
Зъболекарски кабинети;
Държавни институции;
Детските кухни;

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТрафикът и пропускателните режими по границите ни
Следваща статияМинистър Вълчев: Няма да има нулева учебна година

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here