дом Здраве Тревожна тенденция: Ухапаните от кучета са се увеличили почти 5 пъти

Тревожна тенденция: Ухапаните от кучета са се увеличили почти 5 пъти

0
ДЯЛ

Почти петорен ръст на ухапани от кучета са регистрирани в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) през изминалата седмица.
9 души са пострадали от зъбите на четириноги срещу само 2 случая за предишния отчетен период. 6 от инцидентите са станали в областния град Шумен, и по един случай в селата Янково, Овчарово и Илия Блъсково. Това сочи справка на сайта на Регионалната здравна инспекция в Шумен.
През изминалата седмица са регистрирани и общо 50 случая на остри заразни заболявания срещу 39 случая за предходната седмица. От тях 15 са случаите на остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип срещу 16 за предходната седмица.
Регистрирани са 16 случая на чревни инфекции, 2 случая на ламблиоза и е установен един случай с вирусен хепатит.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Смядово ще спести от ток с ново улично осветление
Следваща статияЧудесна новина! Ники от Шумен официално получи чаканото одобрение от Фонда

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here