дом Здраве Точна диагноза на шуменски лекари даде шанс за живот на новоредено с...

Точна диагноза на шуменски лекари даде шанс за живот на новоредено с тежка аномалия

0
ДЯЛ
Снимка: Pixabay.com

Шанс за живот получи новоредено момченце в Многопрофилната болница в Шумен.
Изключително точната и навременна диагноза на екипа д-р Лиляна Куздова – началника на отделение „Неонатология“, д-р Севдалина Стойкова и д-р Виолета Тодорова спасява живота на бебето.
Бременността на майката е нормална. Тя ражда с цезарово сечение в следобеда на 5 май. Детето е доносено и тежи 3 килограма и 800 грама. Рядката вродена сърдечна аномалия е открита непосредствено след появата на бебето на бял свят. Диагнозата поставя д-р Лиляна Куздова. „Заболяването се среща изключително рядко. Детето трябваше да бъде оперирано до 24 часа, за да получи шанс за живот“, разказа за 24shumen.com д-р Куздова.
Момченцето е транспортирано със специализирана линейка до Националната кардиологична болница в София, където е оперирано. Встраната единствено там се извършват подобни интервенции. По време на пътуването бебето е било на апарат за обдишване.
„Искам да изкажа голямата си благодарност към дарителите на болницата, защото с дарена от тях апаратура бе поставена диагнозата на момченцето“, каза още д-р Куздова.
На момченцето му предстоят поне още две операции, за да бъде излекувано.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбработват против кърлежи тревните площи в община Никола Козлево
Следваща статияЗапочва подготовка за отваряне на плувния басейн във Военното училище

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here