дом Криминале Топ следователи разследват кражба за 3 милиона лева от дома на шуменски...

Топ следователи разследват кражба за 3 милиона лева от дома на шуменски бизнесмен

0
ДЯЛ

Под наблюдение на прокурор от Районна прокуратура Шумен, следователи от Националната следствена служба вече разследват кражба за 3 милиона лева от дома на шуменския бизнесмен Петър Петров, известен с прозвището Ретрото. „Делото е прехвърлено в Националното следствие, не е спряно“, заяви за 24shumen.com говорителят на Окръжна прокуратура Шумен – прокурор Яна Николова. Тя не съобщи с какви мотиви делото ще се разследва от топ следователи и дали самият пострадал бизнесменът Петър Петров е пожелал това. От свои източници репортер на 24shumen.com научи, че той има своя версия за кражбата. И категорично отказва да коментира хода на разследването в Шумен.
На 6 декември миналата година неизвестен крадец отмъкна от метална каса във внушителното имение на бизнесмена бижута и пари за 3 милиона лева. Крадецът атакува луксозния дом, западно от магазин „Кауфланд“ в кв. „Тракия“, въпреки живата охрана и няколко кучета. Разследването се водеше срещу неизвестен извършител за кражба в големи размери. „Назначена беше ДНК експертиза, от която ще стане ясно кой е извършителят на престъплението“, заявиха неотдавна от Прокуратурата. Според магистрати в случая се касае за кражба, но не и за обир. За да не се пречи на разследването, прокурор отказа подробности, както и какъв е мотивът на престъплението. Полицейски източник довери за 24shumen.com, че в хода на разследването било редно да бъдат разпитани и близки хора на бизнесмена, както и такива от кръга познати и приятели. От Прокуратурата също потвърдиха, че ще бъдат снети показания от близки хора.
Ако извършителят на кражбата бъде установен, според НК го очакват от 3 до 5 години лишаване от свобода. Съдът може да постанови конфискация на 1/2 от имуществото на виновния.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКое кара шуменци да се усмихват в Международния ден на усмивката? (снимки)
Следваща статияПетър Петров е новият шеф на следствието

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here