дом ТОП Операция TISPOL: Поверяват товарните автомобили и автобусите

Операция TISPOL: Поверяват товарните автомобили и автобусите

0
ДЯЛ

Полицейска операция за контрол над товарните автомобили и автобусите започва от днес 14-ти май на територията на ОДМВР- Шумен. Това съобщиха от ОД на МВР Шумен. Операцията е по линия на TISPOL и ще продължи до 20-ти май на територията на всички държави членки на ЕС.
Засилените проверки, над товарните автомобили и автобусите, ще бъдат извършени с цел пътните инциденти да намалеят. При възникване на тежко произшествие, с участието на товарни автомобили, последиците и броят на загиналите и ранените е значително по-голям в сравнение с другите тежки ПТП. Неспазването времето за почивка от водачите, превишенията на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари и претоварване на автомобили са сред най-честите причини за инцидентите с участие на товарни автомобили.
По време на операцията на територията на област Шумен е създадена организация за работа на съвместни екипи на „Пътна полиция“ и Регионална дирекция “Автомобилна администрация”- Шумен.
В рамките на операцията ще се осъществява контрол за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, както и заплатена ли е необходимата винетна такса за ползване за определен срок на пътищата от републиканската пътна мрежа, имат ли водачите неплатени глоби и невръчени електронни фишове. Ще се проверява дали водачите са правоспособни, дали не са употребили алкохол преди да седнат зад волана и управляват ли технически изправни превозни средства.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСелскостопанското летище край Велики Преслав става картинг писта?
Следваща статияРИОСВ отчете: 111 проверки за месец април и санкции в размер на 4 609 лв.