дом Общество Технологиите и децата: Откриват интерактивна класна стая в ДГ „Космонавт“

Технологиите и децата: Откриват интерактивна класна стая в ДГ „Космонавт“

0
ДЯЛ

Интерактивна класна стая ще бъде открита днес в 10.00 ч. в шуменската детска градина „Космонавт“. Пространството е изградено по проект на ОП Еразъм + „Бъдещото училище за всеки започва от днес“, в който участват детски градини, училища и колеж от 8 европейски страни – Белгия, Италия, Исландия, Гваделупа, Швеция, Англия, Турция и България. Целта на проекта е използването на информационно – комуникационни технологии (ИКТ), виртуални медии и цифрови технологии да бъде включено във всички нива на системата за обучение. Да се предизвика интерес към технологиите и чрез тях  детската градина и училището да се превърнат в желана територия и така да се противодейства на преждевременното напускане на училище. Да се улесни интеграцията на  деца и ученици със специални образователни потребности и такива в неравностойно положение чрез включването ми в дейности, при които имат ежедневен контакт с ИКТ.
Чрез използването на компютъра процесът на учене става по-интересен и допринася за по-лесното придобиване на нови знания. Всички учители от ДГ „Космонавт“ използват ИКТ по ​​време на своята обучителна дейност. Компютър, видео проектор, интерактивна бяла дъска и електронните образователни ресурси, представляват нови стратегии за учене, които обогатяват образователни дейности и поднасят информацията на децата по интересен и забавен за тях начин. Интерактивната класна стая ще бъде открита по време на кампанията за популяризиране на мобилността в България, чиято тема е „ИКТ и учене чрез игри“. Учителите партньори по проекта ще имат възможност да наблюдават открити ситуации в групите на детската градина, работа с различни софтуерни и електронни ресурси и игри. Дейностите по проекта започнаха през 2017г. и ще продължат до 2020г.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМузиканти от Турция гостуват на Симфониета Шумен
Следваща статияНа пътя: 44-годишен подкара нерегистриран мотопед