дом Други Термос за пречистване на вода е победител в конкурса „Имам бизнес идея“

Термос за пречистване на вода е победител в конкурса „Имам бизнес идея“

0
ДЯЛ

Проектът за термос с помпа за пречистване на вода е победител в конкурса „Имам бизнес идея“ на Областния информационен център (ОИЦ) в Шумен.
Автори на проекта и клипа са Салимехмед Ниязи, Денислав Ангелов и Андрей Димитров от СУ „Сава Доброплодни“. Днес те бяха наградени от ръководителя на ОИЦ Галя Минчева.
Националният онлайн конкурс „Имам бизнес идея“ се организира от областните информационни центрове в страната и има за цел да популяризира предприемачеството сред младежите от 14 до 18 години.
Клиповете се оценяват на базата на получени харесвания на страницата на ОИЦ-Шумен, където бяха публикувани.
Клипът победител е събрал 362 лайка.
Област Шумен е първенец в страната с най-много получени клипове с бизнес идеи – 12, а общият брой на участниците е 19. Това оповести днес на церемонията по награждаване Галя Минчева.
На второ място с 232 лайка е класиран клипът на Пресиян Дончев, който презентира идея за създаване на фирма за рекламиране на продукти. Пресиян Дончев също е ученик в СУ „Сава Доброплодни“.
Проектът за изработване на изделия от найлонови торбички и клипът към него, дело на Кадер ННихад са получили 142 лайка и са класирани на трето място.
Сред интересните идеи са още създаване на „Академия за вратари“, производство на био кисело мляко, система за събиране на задължения на абонати на интернет и телевизия и др.
Днес всички отличени получиха спийкъри, а екипите класирани на първо и второ място ще имат възможност да посетят и София Тех Парк.
„Част от идеите са изключително интересни и могат да намерят реална реализация. Клиповете на победителите впечатлиха с професионализма на заснемане“, коментира Галя Минчева.
В конкурса „Имам бизнес идея“ участваха ученически екипи от цялата област.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕтнофестивалът „Различни сме, но сме заедно“ отново в Хитрино
Следваща статияПоискаха министър и омбудсман по въпросите на децата и семействата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here