дом Прогноза за времето Температурите през декември – от минус 12° до положителните 17°

Температурите през декември – от минус 12° до положителните 17°

0
ДЯЛ

Тази година през декември се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която в Северна България и високите полета е 0-1˚, в Горнотракийската низина – 2-3˚, по Черноморието и в най-южните райони около 4˚, в планините от минус 8° до минус 3°. Това сочи прогнозата за месеца на Националния институт по метеорология и хидрология.
Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 12° и минус 7°, а най-високите между 12° и 17°. Месечната сума на валежите ще бъде около нормата , която в по-голямата част от страната е между 40 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните райони между 70 и 120 л/кв.м.
Месецът ще започне със сравнително студено време. През първите дни вероятността за валежи е малка. Към 3-4 декември температурите ще се повишат, ще има значителна облачност и валежи, главно в Южна и Западна България. През втората половина от първото десетдневие температурите ще са по-високи от обичайните. Повишена вероятност за валежи има към 6-7 декември и в края на десетдневието.
Условията за валежи ще се запазят и в началото на второто десетдневие. Температурите слабо ще се понижат и на места, главно в Предбалкана, по високите полета на Западна България и в североизточните райони, е възможно за кратко дъждът да преминава в сняг, без да се образува трайна снежна покривка. Около средата на второто десетдневие вероятността за валежи е относително по-малка, а температурите ще са относително по-високи. Синоптични обстановки с повишена вероятност за валежи и понижение на температурите се очакват около 16-17 и 20 декември. През третото десетдневие има тенденция за бавно понижение на температурите, така че да станат по-близки до обичайните. Повишена вероятност за валежи има около 23-25 декември и към края на десетдневието, когато не е изключено в североизточните райони, Предбалкана и високите полета отново дъждът да преминава в сняг.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщопрактикуващите лекари вече издават електронно направление за PCR
Следваща статияКоледната украса грейна в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here