дом Общество Темата +: Право на отговор от жители на село Белокопитово

Темата +: Право на отговор от жители на село Белокопитово

0
ДЯЛ

Право на отговор поискаха жители и живеещи в село Белокопитово след публикацията „Кметът Христов: Убеден съм, че ще постигнем консенсус по казуса „Белокопитово“ в 24shumen.com.

Публикуваме позицията без редакторска намеса:
„Не е вярно твърдението на Алексей Чолаков, „че в селото умишлено се създава напрежение и спънки, за да не може да работи. Напрежението го създава той и обкръжението му, като ходят да се разправят с хората, подписали са в подписката. На твърдението „че повечето деца са приходящи” – да, те не живеят постоянно в селото, но там живеят техните баби и дядовци”. И внуците ни идват в селото през ваканциите и през почивните дни на чист въздух и на място, безопасно за игри и забавления.
Във връзка с читалището – читалищата са създадени, за да бъдат средища на култура и до тях да имат достъп всички хора, пък било то и деца. И задаваме въпрос на Чолаков – като толкова е загрижен за децата, какво е направила читалищната секретарка, която е на щат към читалището за тях? Да, отношението му към децата е лошо и това може да се потвърди от много хора.
Асен Стойчев от месеци не живее в село Белокопитово. А Чолаков да престане да говори, че всичко това е на политическа основа.
На обвинението, че в подписката са се подписали граждани, които нямат регистрация в селото, но те притежават имоти там, живеят там, плащат си редовно данъците и такса смет и това им дава правото на мнение за работата на Алекси Чолаков. За нас той не е добър управленец.
По отношение на подписката. Съгласно Закона за допитването не е спазен чл. 51 ал. 2 – Регистрация на инициативен комитет в кметството .
Имаме инициативен комитет, но той не е регистриран в кметството. Това не дава правото на Алекси Чолаков да си мисли, че хората в селото го харесват и искат той да ги управлява.
Да, този човек трябва да покаже малко достойнство и сам да се оттегли от кметски наместник, тъй като 80% от живеещите в село Белокопитово не го искат.“

Инициативен комитет, село Белокопитово
На снимката: Читалището в селото

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУсловна присъда за румънец, причинил смъртта на роднина при ПТП край Нови пазар
Следваща статияВъзстановено е движението по автомагистрала „Хемус“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here