дом Общество Текат усилени ремонти по уличната мрежа в Шумен

Текат усилени ремонти по уличната мрежа в Шумен

0
ДЯЛ

Продължава ремонтът на бул. “Мадара”. В момента машини на “Автомагистрали – Черно море”, АД фрезоват старата асфалтова настилка и подготвят лявото платно на булеварда от бившата тютюнева фабрика в посока към фирма „Фикосота“ за преасфалтиране и локални кърпежи.
От общинската администрация се обръщат към гражданите и шофьорите да проявят търпение и разбиране за временното неудобство заради строителните дейности, които се извършват в района.

Едновременно с това ще започне и подготовката за преасфалтиране и изкърпване на дупки по ул. “Преспа” от ШУ “Еп. К. Преславски” до бул. “Симеон Велики”. След това работата ще продължи по ул. Петър Парчевич” в отсечката от ул. “Васил Априлов” до ул. “Марица“, по ул. “София” и ул. “Ален мак” в участъка от ул. “Божур” до ул. “Алеко Константинов”.
Общо 73 улици са включени програмата за ремонтно-възстановителни работи през 2018 година по уличната мрежа в Шумен и кварталите Дивдядово, Макак и Мътница. Договорът, подписан в края на миналата година с “Автомагистрали – Черно море”, е на стойност 1 110 000 лева. Строителните дейности, извършени до момента, са за близо 390 500 лева.

Над 1000 локални кърпежа са извършили досега работниците от общинското предприятие “Строителство и благоустройство” по улиците в целия град, включително и в кварталите на Шумен за близо 85 000 лева. Пред завършване са строителните дейности в Гробищния парк, къде изцяло е преасфалтиран площадът и са подменени стъпалата пред Ритуалната зала. Нови дървени пейки са монтирани върху бетоновата основа, изградена около дърветата пред параклиса.


Тротоарните настилки по 54 улици в града също ще бъдат подменени. Фирма Барс АД извършва строително-монтажни работи за изграждане и ремонт на бордюри и тротоари по улиците “Вичо Папазов”, “Марица”, “Тодор Икономов” и “Васил Априлов”. На улица “Преслав” започна преасфалтиране на левия тротоар в посока от “Съединение” до бул. “Мадара”.
Предстои подмяна на тротоарите и по бул. “Плиска”, от страната на Градската градина, по бул. “Симеон Велики”,”Цар Освободител”, “Климент Охридски”, “Стефан Изворски” и “Иван Александър”. Изпълнител на строителството в тези райони е “ЖСП СТИЛ” ООД.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДоц. д-р Румен Габровски: Няма върнати или останали онкоболни пациенти
Следваща статияХидрантен кран „сее” прохлада в квартал „Тракия”