дом Криминале Тежко дежурство: Пожарникари отстраняваха паднали от бурята дървета, гасиха БМВ и сухи...

Тежко дежурство: Пожарникари отстраняваха паднали от бурята дървета, гасиха БМВ и сухи треви

0
ДЯЛ

12 сигнала за произшествия са получени през последните 24 часа в РДПБЗН-Шумен. В 14.20 часа бил приет сигнал за пожар в сухи треви до хиподрума в Шумен. Пламъците били погасени с 1200 л. вода, пожарът е без загуби. Пожар в сухи треви бил погасен в село Радко Димитриево след получен в 16 часа сигнал . Пламъците са потушени с 3 тона вода. Веднага след това екипът бил насочен към село Върбак, където имало пожар в сухи треви. Пожарът е потушен с 3000 л. вода, не е допуснато разпространение на огъня. Погасен е и пожар в сухи треви в село Хърсово, който е без материални загуби.
В 14.23 часа на 24 септември бил приет сигнал за опасно надвиснало дърво над тротоара и пътното платно на ул.“Калиакра“ в Шумен. На място бил пратен спасителен екип, който отстранил опасно надвисналото дърво, стволът на което бил сцепен след силния вятър. Мястото било обезопасено за преминаващите пешеходци и автомобили.
В 16.10 часа на 24 септември бил приет сигнал за пожар в сеновал на ул.“Септември“ в село Марково. Дежурен екип от РСПБЗН- Нови пазар бил насочен към мястото на инцидента. При пристигане било изяснено, че собственикът на имота В.Г./25г./ работил с ъглошлайф близо до сеновала. Хвръкнали искри е се е запалил. Унищожени са 1500 бали фураж, къщата била спасена от опожаряване. Пламъците били погасени с помощта на 16 тона вода. Два екипа от Нови пазар са участвали в гасенето. Екип от Шумен също оказал съдействие за потушаване на пожара в открития сеновал. За гасенето на пламъците са ползвани 6 тона вода.
В 20.06 часа било получено съобщение за паднало дърво на бул.“Симеон Велики“ в Шумен. Екипът, който бил пратен на място нарязал и отстранил падналото дърво от пътя.
В 21.33 часа бил приет сигнал за паднало дърво на ул.“ Ген. Драгомиров“ 56 в Шумен. Към мястото е насочен дежурен екип. При пристигане спасителния екип установил, че след силния вятър е паднало дърво и е повредило покрива и челното стъкло на лек автомобил Ауди А3 с шуменска регистрация, собственост на 58-годишен мъж. Мястото било почистено и обезопасено.
В 22.00 часа на 24 септември е приет сигнал за паднало дърво върху пътното платно на ул.“Университетска“ в Шумен. Дървото било нарязано и отстранено.
В 22.20 е приет сигнал за паднало след силния вятър дърво на бул.“Симеон Велики“ в Шумен. Пристигналият на място екип нарязал и отстранил дървото от пътното платно.
В 14.55 часа на 22 септември било съобщено, че на АМ“Хемус“ преди бензиностанция край Нови пазар е възникнал пожар в лек автомобил БМВ с варненска регистрация. На място бил пратен екип, който погасил пламъците с помощта на 300 л. вода. Изяснено било, че пожарът тръгнал от късо съединение в двигателя
На 20 септември след получен в 17:55 часа сигнал бил погасен пожар в сухи треви по жп линията Каспичан – Русе край Нови пазар. Материални загуби не са допуснати. На 22 септември бил погасен пожар в сухи треви между Смядово и село Златар. В гасенето се е включила гасаческа група от общинска администрация в Смядово. Пожарът е бил на площ от около 300 000 кв.м. Противопожарният екип от участъка в Смядово е ползвал 3 000 л. за потушаване на пожара.
Два пожара в сухи треви са били погасени на 23 септември в село Върбак и в гр. Смядово. При произшествията няма материални загуби. За гасенето на двата пожара са ползвани общо 4 тона вода.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСилният вятър стовари дърво върху паркирани автомобили
Следваща статияПрез уикенда: Трима на пътя с нередовни превозни средства и двама без книжки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here