дом Криминале Тежки дежурства: 23 сигнала за произшествия и пожари за 5 почивни дни

Тежки дежурства: 23 сигнала за произшествия и пожари за 5 почивни дни

0
ДЯЛ
Pixabay.com

На 23 сигнала за произшествия са реагирали противопожарните и спасителни екипи от РДПБЗН-Шумен през празничните и почивни дни, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.
На 21 декември в 06:57 часа бил приет сигнал за пожар в кухня на ул.“Ген. Драгомиров“. Към пети блок бил насочен екип. Унищожени са мебели и са опушени около 50 кв.м стени в жилище, обитавано от 85-годишен мъж.
В 21:00 часа на 21 декември бил приет сигнал за аварирал товарен автомобил МАН с варненска регистрация на пътното платно. Екип от РСПБЗН-Велики Преслав бил насочен към изхода на Велики Преслав в посока към Шумен да окаже техническа помощ на авариралия товарен автомобил.
В 12:13 часа на 21 декември бил приет сигнал за пожар в контейнер за отпадъци в гр. Нови пазар. Пожарът, в който не са нанесени материални щети, е бил погасен с помощта на 200 л. вода.
В 20:58 часа на 21 декември бил приет сигнал за пожар в жилище на ул.“ Отец Паисий“ в Нови пазар. Към адреса бил насочен екип. Установено било, че се е запалил комин и че пожарът е без материални щети.
Пожар в комин бил посетен и на ул.“Цар Освободител“ в Нови пазар. Сигнал за него е приет на 21 декември в 21:43 часа. Висока температура в тялото на комина е причина за възникване на пожара. Произшествието е без материални загуби.
На 23 декември в 05:51 часа било получено съобщение за пожар в апартамент на ул.“Васил Априлов“ в Шумен. Към адреса бил насочен противопожарен екип. От апартамент на втори етаж със стълба са евакуирани 27-годишна жена и момченце на година и половина. Пламъците в жилището на 57-годишнния Д.Д. тръгнали след късо съединение. Унищожени са диван, техника, климатик, опушени били около 300 кв.м. стени, изгорял е около 10кв.м. ламинат. Петима огнеборци са участвали в погасяване на пожара. Апартаментът е спасен от опожаряване.
На 23 декември са погасени още два пожара- в отпадъци на бул.“Ришки проход“ в Шумен и в комин на ул.“Борис Спиров“ във Велики Преслав. Двата пожара са без загуби.
На три сигнала за произшествия са реагирали огнеборците на 23 срещу 24 декември. В 14:15 часа на 23 декември било прието съобщение за пожар в комин на бул.“Симеон Велики“ в Шумен. Пожарът бил погасен с оцет и не са допуснати материални загуби.
Екип е оказал съдействие за обезопасяване на катастрофирали автомобили в кв. Дивдядово на изхода за село Мараш и е помогнал за изваждане на пострадали мъж и жена от лек автомобил Рено, след което ги качили в автомобили на ЦСМП.
В 14:36 часа бил приет сигнал за пожар в жилище на ул.“Седма“ в Шумен. Към адреса бил пратен противопожарен екип. Пламъците, предизвикани по всяка вероятност от детска игра с кибрит са погасени с помощта на 2 тона вода. Унищожени са мебели и техника. Къщата е спасена от опожаряване. Два екипа са участвали в потушаването на огъня.
На 24 декември екип е оказал съдействие за пренасяне на болен мъж от жилището му на ул.“София“ до екип на ЦСМП. На два сигнала за пожар в комини в Шумен са реагирали огнеборците, двата са погасени с оцет и не са допуснати материални загуби.
Екипи са оказали техническа помощ за премахване на паднало дърво от Шумен в посока към 5-ти километър и в двор на ул.“Иван Моллов“. Дърветата са нарязани и отстранени. Екип от Шумен е реагирал на сигнал за паднала покривна конструкция върху пътното платно по Дибичко шосе в Шумен. Спасителният екип обезопасил участъка за преминаващите автомобили.
На 25 декември в 23:10 часа било получено съобщение за пожар в къща на ул.“Марица“ в Нови пазар. Към адреса бил насочен противопожарен екип. На място било установено, че пламъците тръгнали след късо съединение в ел.крушка. Унищожени са около 20 метра покривна конструкция. Пожарът бил погасен с помощта на 3 тона вода. Къщата на а63-годишната М.С. е спасена от опожаряване.
12 са получените сигнали за произшествия за времето от 26 до 27 декември. В 11:52 часа вчера бил приет сигнал за висящ кабел от покрив на ул.“Васил Априлов“ в Шумен. На място бил пратен екип, който отстранил надвиснала от покрива макара.
Екипът бил пренасочен към друго произшествие. Бил приет сигнал за котка, качена върху трансформатор на ул.“Дедеагач“ в Шумен. Екипът пристигнал на място и с помощта на щурмова стълба свалил и спасил котката.
В 13:23 часа бил приет сигнал за пожар в лек автомобил Ауди, паркиран на ул.“Млада гвардия“ в Шумен. На място бил пратен екип, който погасил пламъците в купето, тръгнали след техническа неизправност. За гасенето са ползвани 2 тона вода и 10 литра пяна. Автомобилът е унищожен.
Екип е оказал съдействие за обезопасяване на катастрофирали автомобили като е премахнал акумулаторите им след инцидент на ул.“Алеко Константинов“ в Шумен. Участъкът също бил обезопасен и почистен за преминаващите по пътното платно автомобили с инертни материали.
Екипи са реагирали на сигнал за опасно надвиснали клони от дърво на ул.“Кубадин“ в Шумен. Клоните били отстранени.
Погасен е пожар в контейнер за смет на ул.“Съединение“ в Шумен, без материални загуби, в метален контейнер за смет във Велики Преслав, в комин на два адреса на ул.“Македония“ в Нови пазар, в сухи треви в гр. Смядово, в изоставена сграда на ул.“Хан Омуртаг“ в Нови пазар. Всички пожари са без материални загуби.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът Христов кани шуменци на публично обсъждане на проектобюджета за 2019 г.
Следваща статияОбществена поръчка за над 200 хил. лева за диетична храна обяви болницата в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here